Епоха схем Олександра Шамоти та Анатолія Вертелецького. Як розкрадають Полтаву

Олександр Шамота

За роки свого керівництва міськрадою Олександр Шамота та його товариш по партії СДП Анатолій Вертелецький встигли добре розібратися в тому, як пиляти бюджет. Фонтан з 1 млн $, підвищення цін на проїзд та мародерство під час коронавірусу. І це ще тільки квіточки. 

Мільйон доларів за фонтан та пів мільйона в кишеню

Фонтан в парку Незалежності, який останнього разу вмикали у 2013 році — занедбана Полтавська пам’ятка. Чудовий варіант для відмиву грошей. Скористалися ним секретар міської ради Олександр Шамота та його однопартієць, якого влаштували у виконком, Анатолій Вертелецький.

Реконструкція фонтану витягла з бюджету 1 мільйон доларів. Підрядником обрали наближену до себе компанію, з якої Шамота та Вертелецький й відкатили 500 тис. $ собі в кишеню.

Сумнозвісний фонтан за мільйон у парку Незалежності

Сумнозвісний фонтан за мільйон у парку Незалежності

Про якість виконаних робіт говорити не потрібно — через місяць з фонтану почала відпадати плитка, поржавіли металеві конструкції. А навколо фонтану так і не встановили жодної лавки, не оновили ні однієї клумби, як обіцяли в проєкті.

За словами Київських експертів, подібна реконструкція коштує не більше 200 тисяч доларів. А на зекономлені 800 тисяч могли б оновити тролейбусне депо, збудувати нову школу та годувати всіх дітей безкоштовно.

Мало грошей — дайте ще. Транспортні схеми міського секретаря та його вірного друга

Підвищення ціни проїзду в громадському транспорті — результат змови міської влади та перевізників. Минулого травня, коли перевізники захотіли підвищити ціни, вони влаштували транспортний колапс, зупинивши всі маршрутки. Шантажем вимагали від полтавців платити більше.

Зробити це було нескладно, адже місцеві перевізники через Вертелецького «придбали» Шамоту. Далі вони просто інсценували розбірки між собою. Хоча, насправді, все давно порішали.

Олександр Шамота

Олександр Шамота


Шамота та Вертелецький грали свої ролі впевнено. Секретар вигинав пальці перед полтавцями, а у той час Вертелецький «комунікував» з перевізниками. Як підсумок — всі проблеми переклали на плечі містян. Адже якщо добре не жили, то не варто й починати.
Анатолій Вертелецький підтримує бастуючих перевізників

Анатолій Вертелецький підтримує бастуючих перевізників


Кому карантин, а кому мародерство

Навіть під час пандемії сумнозвісний дует Шамоти та Вертелецького не припиняє своєї цинічної діяльності. Наживатися на здоров’ї людей — чому б ні. Нещодавно закупили 15 тисяч неякісних респіраторів за 750 тисяч гривень. Замовлення зробили у ще одного свого компаньйона — Сергія Тупікіна, який є директором ТОВ «Фірма Айлант ЛТД». А за сумісництвом — один зі спонсорів партії СДП.

Анатолій Вертелецький

Анатолій Вертелецький


Також вдало вийшло списати 34 мільйони гривень за прибирання снігу, якого за всю зиму майже не було. Вражає і нещодавно подана Шамотою декларація про доходи. За 2019 рік він офіційно збагатився на 515 тис. гривень. Це майже 43 тис. щомісяця. При тому, що середня зарплата полтавця складає 8 тисяч гривень. І це ще не враховуючи їх з Вертелецьким чорної каси.

Що маємо у підсумку? Двох цинічних корупціонерів, які сплять і бачать, як вихватити ще більший шмат від Полтави: який наступний парк знищити, де ще підвищити ціни. Полтава для них — дійна корова. У мешканців міста у цей час  лише одне питання: скільки ще це буде тривати?