На Львівщині директор державного підприємства погорів на хабарі (ФОТО)

За надання дозволу на купівлю великих металевих бочок директор ДП вимагав і отримав від мешканця Львівської області одну тисячу доларів.

Як повідомили у відділі комунікації Львівської області, хабарника було затримано «на гарячому» сьогодні, 1 квітня.

«Директор одного з державних підприємств, 53-річний мешканець міста Камянка-Бузька, вимагав та отримав від громадянина одну тисячу доларів США неправомірної вигоди за надання дозволу на продаж йому списаних основних засобів підприємства (металевих бочок великої ємності)», – йдеться у повідомленні.

Кримінальне провадження відкрито за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України. Санкції статті передбачають покарання у вигляді позбавлення воді від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо,  11 березня стало відомо, що начальника управління Державної пенітенціарної служби у Львівській області, депутата Львівської обласної ради від БПП Михайла Дзюдзя затримали на хабарі.

Нагадаємо також, що слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, 4 березня 2020 року затримали за вимагання та одержання неправомірної вигоди в.о. начальника митного поста "Ковель" Волинської митниці Державної митної служби України та посередника (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).