На Львівщині встановлять спеціальні контейнери для використаних масок та рукавичок

Небезпечні відходи збиратимуть у спеціальні контейнери, встановлені біля львівських лікарень, поліклінік, амбулаторій і ФАПів.

З такою пропозицією виступив заступник голови ЛОДА Юрій Холод, пише прес-служба відомства.

«Зараз маски та рукавички використовує кожен із нас. Медичних відходів щодня стає у десятки разів більше. Ми мусимо щось із тим робити! Всі медзаклади мають відповідні угоди з ліцензованими фірмами, які повинні утилізувати правильно небезпечні відходи. Тому ми пропонуємо, на безпечній відстані від лікарень, поліклінік, амбулаторій, розмістити спеціальні контейнери, куди свідомі громадяни можуть викидати рукавички та маски», – сказав він.

Вчора, за дорученням голови Львівської ОДА Максима Козицького, в обласній держадміністрації він провів відповідну нараду керівниками департаментів розвитку житлового-комунального господарства та екології  та природних ресурсів.

Нагадаємо, на Львівщині встановлено намети для облаштування тимчасових пунктів прийому хворих на території 10-ти закладів охорони здоров’я першої та другої хвиль, що розташовані в районах області та у місті Львові. Намети встановлені силами силами ДСНС України та Нацполіції у Львівської області. Біля наметів будуть чергувати правоохоронці.