Львівщина у квітні придбає 49 апаратів штучної вентиляції легень

Спільними зусиллями обласної ради, Львівської ОДА, волонтерів вдалося віднайти на ринку 49 апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ), які будуть закуплені упродовж квітня, поставки розпочнуться з 5 квітня і триватимуть до середини травня.

Про це на брифінгу сказав  перший заступник голови Львівської обласної ради Богдан Гагалюк, повідомляє прес-служба облради.

«Це та кількість, яка зараз є оптимальною для того, щоб зустріти належним чином коронавірус, який, на жаль, прийде і на Львівщину», – сказав він

Також буде закуплено монітори спостереження 30 – 50 штук. Їх остаточна кількість залежить від наявність пропозицій на ринку», – зауважив він.

Богдан Гагалюк також подякував меценатам, які за власні кошти вже придбали додаткові апарати ШВЛ, які надійдуть упродовж 1 – 10 квітня. «Це такі фірми як «Моршинська», «Компанія Ензим», «Кормотех». Вони передадуть апарати медичним закладам Львова й області», – поінформував посадовець.

Також облрада оприлюднила потреби Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні.

Комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня» станом на сьогодні, 25 березня, має найбільшу потребу в медичних функціональних ліжках; в поповненні і створенні запасу засобів індивідуального захисту для персоналу і масок для пацієнтів; пульсоксиметрах; безконтактних термометрах; апаратах для визначення артеріального тиску автоматичні (напівавтоматичні); манометрах для точок доступу до кисню, зволожувачах кисню, ротаметрах кисню; кисневих концентраторах; моніторах пацієнта; апаратах для ШВЛ; апаратах для визначення газів крові, електролітів, лактату; бактерицидних опромінювачах; антипролежневих матрацах; експрес-тестах на визначення антигену коронавірусу.

Варто зауважити, що в медзакладі кількість ліжок, відведених для поступлень коронавірусних хворих, – 300; кількість ліжок відділення інтенсивної терапії зараз – 10, буде – 16; кількість медперсоналу, який задіяний для лікування хворих, – 280; кількість точок підведеної кисневої інфраструктури зараз 16, буде – 113; кількість апаратів ШВЛ зараз – 10, буде – 14; кількість пульсоксиметрів – 45.

Щодо медикаментів, то в лікарні  створений достатній запас антибіотиків, противірусних препаратів, інфузійних розчинів, деззасобів, антисептичних засобів.

Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня дякує всім, хто вже відгукнувся і допоміг з апаратами для ШВЛ (2 шт), термометрами ртутними, кардіомоніторами (3 шт.), ліжками й матрацами, антисептичними засобами, захисним одягом та іншим. Повний перелік – на слайді.