Мер-регіонал Олександр Левченко продовжує грабувати Обухів. Проект «Площа Матері», за чужі гроші

Обухів мер Олександр Левченко

Відомий регіонал та прибічник Януковича Олександр Левченко все ще при владі. При цьому бувалий корупціионер продовжує грабувати Обухів так, як і при минулій владі.

Якщо у пошуковик вбити «Обухів Площа Матері, мер Левченко» отримаєте перелік матеріалів, які можна розділити на дві частини.

Одні сповіщають про початок славетного будівництва «Площі Матері» у самому серці міста, інші містять звернення громадян припинити витрачати кошти без дозволу жителів Обухова. Радіють реконструкції переважно сайти, які наближені до міської влади і зокрема до мера міста Олександра Левченка на прізвисько Лом. Тож виходить «Площа Матері» наразі потрібна лише йому та його команді. Це привід вкрасти ласий шматок. А у обухівських реаліях схема виглядає наступним чином:

Стояв собі пам’ятник Леніну у центрі Обухова. Його, звісно, знесли. І міська влада на чолі з ЛОМом замислилася що ж на його місці зробити? Вирішили реконструювати площу. А щоб ніхто не здійняв галасу – назвали це місце «Площа Матері». Якось не зручно бути проти облаштування площі з такою назвою. Ідея гарна, але коли вона перетворюється на схему – це вже злочинний спосіб вимивання коштів з міського бюджету. Відтак затвердили кошторис у 8 мільйонів гривень. Кошторисну документацію розробляла приватна компанія «ЛТЛ Проект». Її співвласником є чинний секретар Обухівської міської ради Сергій Клочко. Він же вірний соратник мера міста Олександра Левченка. Відбувалося це протягом 2017 року. Тобто після Революції Гідності, коли громадянське суспільство почало діставатися й районних центрів. Небайдужі городяни нагадали владі, що такі проекти потребують загального обговорення громадою. Втім Левченко, ніби не помічаючи звернень, наказав збільшити кошторис до 12 мільйонів гривень і презентував проект. Тоді обурилися митці. По-перше вони висунули претензії естетичного характеру, по-друге дорікнули у приховуванні планів владою, коли навіть експерти не мають нагоди ознайомитися із забудовою історичного центру міста.

«У святковому номері «Обухівських вістей» міська влада проінформувала, що вона розпочинає реконструкцію центральної площі. На маленькому фото було представлено якусь незрозумілу жіночу фігуру з хлібом у руках, що стоїть чомусь у воді. Усі нормальні люди, яким небайдужий вигляд міста, були не тільки здивовані, а й обурені цією потворою, яку важко назвати витвором мистецтва. Як стало зрозуміло, такий важливий проект був прийнятий невідомо ким, адже конкурсної комісії не було, обговорення фахівців не було, громадськість взагалі залишилася за бортом», –

інформує депутат міськради Віталій Гут у Фейсбук.

Взагалі про реконструкцію площі широкому загалу стало відомо після публікації закупівель у системі ProZorro. Без неї, навряд чи, взагалі була б хоч якась інформація.

На Prozorro виготовлення (коригування) проектно-кошторисної документації: Реконструкція «Площі матері», має вартість 39398.40 грн.

Згідно з розпорядженням міського голови Олександра Левченка від 12 вересня 2017 року затверджено зведений кошторисний розрахунок на реконструкцію «Площі матері» в сумі –13 568 078 грн. З цього моменту можна знайти безліч звернень жителів Обухова до влади міста спочатку збудувати чи хоча б відремонтувати школи, садки, лікарні, а потім витрачати гроші городян на облаштування площі.

Петиція громади міста Обухів:

«На сьогоднішній день в місті багато об’єктів, які не підготовлені до осіннього – зимового періоду 2017-2018 року. За цей рік в жодному із дошкільних навчальних закладів не було проведено капітального ремонту будівель. На даний час багато відкритих питань по комунальним мережам міста, в тому числі дощової каналізації. Також відкриті питання по ремонту та реконструкції житлового фонду. Проект «Реконструкція «Площі матері» по вулиці Київській у місті Обухові» не пройшов громадського обговорення, громада не володіє інформацією, які саме роботи заплановано провести за такі кошти»

Та очевидно посадовці, відчувши смак наживи, ніколи не вмикають задню. Відтак обухівську площу реконструюють вірмени. Вони останнім часом ремонтують і будують все в Обухові. Адже працюють в усіх фірмах, які дістають комунальні замовлення в Обухові. Їхній роботодавець – мер міста. І навіть новітня система закупівель не може їх викрити, адже формально у тендері беруть участь різні компанії. І дарма, що в них працюють одні й ті самі люди.

Найбільше у кошторисі було передбачено на закупівлю плитки. Тендер виграла місцева компанія-виробник «Золотий мандарин». Її продукцію можна побачити в усіх найбільших будівельних магазинах, зокрема і Києва. І ціна плитки обухівського виробника у столиці така сама, як і для обухівської громади, що змушена платити через нав’язане владою міста рішення. Тобто різницю за доставку хтось кладе собі у кишеню. В умовах міста – це може зробити людина, чи група, яка наближена до влади. А тут цілий букет. Серед наближених до мера Левченка і розробник кошторису, і підрядник, і виробник будматеріалів. Але, як це часто буває, жадібність до добра не доводить. Строки реконструкції, які закінчувалися наприкінці минулого року, були зірвані. Грошей не вистачило. Тепер міськрада разом з мером ЛОМом рахують скільки ще виділити на те, щоб площа хоч якось виглядала, щоб громада майдану не влаштувала, і щоб себе не образити. А строки реконструкції перенесли на 2020 рік. Втім 13,5 мільйона гривень вже відмиті на «Площі Матері» у самому серці Обухова.

Чому так? Тому, що мер – це схемовик часів Партії Регіонів. Він був вдало інтегрований у загальну систему відкатів та поборів. Його через технології привели до влади, і люди опинилися заручниками корупціонера. Хабарі, шантаж, економічне рейдерство – це все методи відсталих країн третього світу. Але за кількістю компромату такого мера краще тримати на короткому повідку, ніж люструвати. Схеми мають працювати, працювати на владу і не важливо, яке у влади ім’я. Сильна рука бере собі і дозволяє брати тим, хто присягає на вірність.

Будь яка справа проти Левченка, закривається командою «зверху». А що потрібно для контролю – компромат та кілька попереджувальних обшуків, і ЛОМ Регіонів, стає повністю «солідарним» із правлячою партією. І настільки свій, що навіть на самодіяльність навколо болючих тем нашого суспільства, силові органи дивляться через пальці.

Так у 2016 році “Правий Сектор” погрожував розправою меру Обухова за те, що той розпорядився зняти білборд “Російська Церква – зброя окупанта. Україні – українську церкву “.

Як ви думаєте, чи потрібно це гаранту було на передодні проекту ТОМОС? Справу спустили, а Левченка «помирили» з націоналістами.

Всі говорили про люстрацію поліції та силовиків. Але людей на «Майдані» розстрілював не тільки «БЕРКУТ», в українців стріляла система, де Левченко був не просто гвинтик, він був наближений до керманичів, до оточення Януковича та до нього самого.

Є просто сухі факти: Олександр Левченко – помічник народного депутата V скликання Геллера Євгена Борисовича (фракція “Партія регіонів”), близька людина Януковича. Левченко був помічником народного депутата VI скликання – Сандлера Дмитра Михайловича (фракція “Партія регіонів), що був і є близький до команди Медведчука.

У жовтні 2010 року Олександр Левченко був обраний депутатом Київської обласної ради VI скликання. Член “Партії регіонів”.

З березня 2012 року – голова Обухівської міської ради Київської області VI скликання (після того, як попередній мер Обухова Володимир Мельник загинув у загадковому ДТП).

І ось сьогодні, коли наш Президент поліпшує імідж країни на міжнародній арені, такі як регіонал Левченко, руйнують імідж влади в самій країні, а страшніше – у вотчині Гаранта. Бо сила відкату та зрадника вмонтованого в систему державного управління – страшніше кулі ворога.